Kado van de Baas » Programma » Workshops

De workshops

De inspirerende workshops van #KVDB20

Check hieronder ons uitgebreide aanbod aan inspirerende workshops. De workshops variëren in thema’s die aansluiten bij je zakelijke ontwikkeling en bij je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de dag kun je maar liefst drie workshops volgen,  daarmee kom je volgens ons een heel eind in de goede richting van die nieuwe stap. Wedden dat je met een hoofd vol nieuwe ideeën naar huis gaat!

De kracht van stress

Wil jij weten wanneer stress bij jou getriggerd wordt en welk effect dat heeft op jou en de mensen om je heen? Volg dan ‘De kracht van Stress’ en laat stress in de toekomst in je voordeel werken.

Tijdens de workshop leer je hoe je stress kunt inzetten voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Word je je bewust wat je zelf (onbewust) doet om stress tegen te werken. En hoe je spanning en stress kunt gebruiken om jezelf en anderen in hun kracht te zetten.

Door: Josien ter Doest
Max aantal deelnemers:
15

Meer informatie: www.josienterdoest.nl 

De 3 bouwstenen van een BOOST-sessie met jouw klant

In deze interactieve workshop leer je de 3 bouwstenen van een BOOST sessie voor sessies met meer dan twee deelnemers.

Een salesgesprek, een overleg over de nieuwe website of een kick-off voor een verandertraject met je klant? Tijdens deze workshop leer je hoe je het maximale uit die meeting haalt. Daarbij komt aan bod hoe je samen tot de essentie komt, hoe je zorgt dat iedereen zich ‘eigenaar’ van het resultaat voelt. En hoe je ze motiveert om samen met jou de volgende stap te zetten. 

Door: Yvonne Lemmens
Max aantal deelnemers:
15

Meer informatie: www.hartelijkgefaciliteerd.nl

Ondernemen vanuit gevoel

Als vrouwelijke (en misschien gevoelige) ondernemer ben je vast een kei in het anticiperen op de behoeften van jouw klanten niet waar? Aan de andere kant verlies je ook makkelijk je eigen innerlijke drijfveren en motivatie uit het oog. Deze workshop leert je hoe vanuit de verbinding met jezelf en je gevoel veel steviger in je schoenen gaat staan.

In deze ontspannen workshop wordt de vrouwelijk kracht van ‘voelen’ ingezet, samen met je adem, lichaam en aandacht. Dit versterkt het contact met jezelf, je intuitie en je natuurlijke grenzen, als tegenhanger van alle prikkels van buiten. Dat helpt je ook als ondernemer helderder beslissingen te nemen die ècht bij jou en jouw bedrijf passen.

Door: Marriët van Elewoud
Max aantal deelnemers:
15

Meer informatie: www.kitaal.nl 

Catch and create your identity

Wat onderscheid je, wie is je doelgroep? Wat wil je uitstralen? Tijdens deze workshop ‘catch en create’ je de essentie van jouw bedrijf. En zet je concrete stappen in de ontwikkeling van jouw unieke bedrijfsidentiteit.

Weet je eigenlijk wie je bent als ondernemer? En zie je dat ook terug in jouw (online) uitingen? Een stevige visuele identiteit geeft je houvast, focus en een heel duidelijk doel tijdens het ondernemen. Want als je weet wie je bent, weet je ook waar je naartoe wilt! 

Sophie van Floodlit studios en Mirte van Mirte de Hart Tekst & Communicatie helpen je tijdens deze workshop op praktische en creatieve wijze je zakelijke identiteit vorm te geven. Benieuwd? Volg de workshop ‘Catch and create your identity’ en ga als een speer!

Door: Sophie ten Wolde en Mirte de Hart
Max aantal deelnemers:
15

Meer informatie: www.mirtedehart.nl en www.floodlitstudios.nl

Mooie foto’s maken met je mobiel

Wil jij ook meer likes en klanten met instagram en Facebook? Kom dan naar deze workshop boordevol handige tips waardoor je direct betere foto’s maakt met je smartphone. 

Ken je dat: een smartphone vol foto’s die bewogen zijn, of scheef? Of nog erger: saaie plaatjes waar je zonder gevoel aan voorbij scrolt? Dat kan anders! Leer de techniek van je smartphone camera beter kennen, krijg inspiratie voor het maken van creatieve foto’s in plaats van kiekjes én ontdek de vele mogelijkheden van apps en foto’s bewerken op je telefoon. 

Na deze workshop…

✭ Ken je trucs om zoveel mogelijk uit je smartphone camera te halen 
✭ Ken je basic fotografie ‘regels’
✭ Heb je meer inzicht in het gebruik van licht 
✭ Heb je inspiratie opgedaan om creatieve foto’s te maken in plaats van kiekjes
✭ Ben je aan de gang gegaan met fotobewerking 
✭ Ken je de beste foto apps
✭ Heb je meer lol in de fotografie met je smartphone!

Door: Willemijn Sieffers
Tip: Download alvast de app Snapseed en zorg voor een volle batterij met voldoende vrije ruimte!
Max aantal deelnemers: 30
Meer informatie: www.willomino.nl

MET KADO VAN DE BAAS VIEREN WE HET

ONDERNEMERSCHAP

Ondernemend met je stem

Als ondernemer is het superbelangrijk dat mensen jouw boodschap hóren. Dat jouw ideale klant direct voelt: ‘Yes! Bij haar moet ik zijn!’ Wil je weten hoe je dat doet? Volg dan de workshop ‘Ondernemend met je stem’. 

Tijdens de workshop gaan we samen met jou op zoek naar JOUW stem, jouw héle stem. Het doel is dat je voortaan raakt met jouw boodschap. En dat jij jezelf ermee onderscheidt. Want jouw stem, dát is wie jij bent. De meeste vrouwen gebruiken maar een klein deel van hun stem, namelijk dat gedeelte wat we ‘sociaal accepteren’. Maar je bent zoveel meer dan dat! 

Door: Moniek van der Hoeven en Jolien Dalenberg
Max aantal deelnemers: 15

Meer informatie: www.zingjeeigenwijs.nl

Gooi wat confetti in je social media strategie!

Wil je wel wat meer structuur in jouw SM strategie? Er eens een keer goed naar kijken en tot verfrissende inzichten komen? En belangrijker nog: een plan maken voor de komende 3 maanden. Zodat je na deze workshop gelijk praktische aan de slag kunt.
Dan is deze workshop echt iets voor jou. Masja Esselink neemt je stapsgewijs mee om samen met jou een dijk van een contentplanning te maken en je gaat naar huis met een plan voor de aankomende drie maanden.
Je maakt kennis met diverse handige tools en je krijgt zo veel tips dat je nooit dacht dat die socials zo leuk zijn. Er is dus echt geen enkele reden meer om je niet te laten zien! We waarschuwen je wel: dit kan verslavend werken 😜. Je gaat aan de slag met: ✭ De doelen van je social media strategie
✭ Onderwerpen voor jouw business
✭ Frequentie van plaatsen van berichten
✭ Makkelijk leesbare berichten maken
✭ Handige tools
✭ Hoe je die draken in je hoofd ook meekrijgt

Door: Masja Esselink

Max aantal deelnemers: 15
Meer informatie: www.pitstopnaarsucces.com

Visueel communiceren: teken het!

Sessies waar de inspiratievonkjes door de lucht springen? Elkaar direct begrijpen en verbinding creëren? Dan is deze workshop echt wat voor jou.

Tijdens deze workshop leer je hoe je tekenen kunt inzetten om simpel en effectief informatie te kunnen delen. En maak je in de toekomst geen ingewikkelde aantekeningen meer, maar een mooie getekende powerpoint plaat of andere levendige illustratie.

Door: Ellen Oudehinken
Max aantal deelnemers: 15

Meer informatie: www.rebelz.art

SEO Basics met Yoast (voor WordPress)

Heb je een WordPress website en wil je bezig met SEO (zoekmachine optimalisatie)? Dan is de Yoast SEO plugin een goed begin! Deze gebruiksvriendelijke plugin leidt je door de ‘basics’ van SEO. En adviseert je hoe je jouw website met eenvoudige aanpassingen optimaliseert voor zoekmachines.

Tijdens de workshop leer je de plugin te gebruiken en natuurlijk krijg je ook de nodige tips voor (de zoekmachine optimalisatie van) je website. We gebruiken de gratis versie van de plugin, zodat je er zonder problemen zelf verder mee aan de slag kunt. Na de workshop weet je precies hoe jij met Yoast jouw website optimaliseert voor Google!

Door: Marjet van Breederoode
Tip: 
Neem het liefst jouw laptop mee, zodat Marjet direct met je mee kan kijken.

Max aantal deelnemers: 15
Meer informatie:
www.bizzka.com

Claim jouw waarde

Geld verdienen gaat over meer dan alleen de juiste prijs bepalen. Natuurlijk is dat belangrijk. Het is net zo belangrijk dat je vol vertrouwen bent over jezelf en het product of de dienst die je levert. Een beetje twijfel proeft jouw opdrachtgever. Hoe claim jij jouw waarde? 

In deze workshop ga je op zoek naar jouw metafoor voor het claimen van jouw waarde. Je onderzoekt hoe je op een ontspannen manier, vol vertrouwen in jouw kracht kan staan. Werken met metaforen helpt je in contact te komen met jouw intuïtie en vanuit daar keuzes te maken. Deze metafoor is jouw anker voor de momenten van twijfel. Met dit anker op zak ontdek je meer over jouw overtuigingen en vindt je manieren om de wereld te laten zien dat jij jouw prijs waard bent. 

Door: Judith van Oostrom
Max aantal deelnemers: 15
Meer informatie: www.zinindezaak.nl

Laat zien wie je bent!

Je zelfbewustzijn vergroten? Je goed voelen? Je persoonlijkheid, kwaliteiten en standpunten tot uiting brengen? Volg dan de workshop ‘Laat zien wie je bent’. En zie met eigen ogen wat er gebeurd als jouw totaalplaatje in balans komt! Laten we eerlijk zijn… dat verdient toch iedere vrouw?

Tijdens deze workshop leer je van imago styliste Simone Tiehatten de impact van een non-verbale eerste indruk. Het effect van kleur- en contrastgebruik op jouw uitstraling. Hoe je je kleedt voor verschillende rollen en gelegenheden én krijg je tips en trucs die je zelf thuis direct kunt toepassen. Tijdens de spiegelsessie wordt je misschien wel uitgenodigd voor de spiegel!

Door: Simone Tiehatten
Max aantal deelnemers:
15

Extra: Kleed je in je ‘top-outfit’ en neem een ‘flop-outfit’ mee! Er is ruimte om deze samen te analyseren.
Meer informatie: www.S-Kwadraat.com

Het tussenprogramma

Deze mini-workshops volg je tussen de workshoprondes door (optioneel).

De netwerkwandeling

Ondernemen is vaak een kwestie van durven doen. Werken aan je dienst, je website, je socials. Het kan en mag moeiteloos. ‘Naar buiten’ ermee!

Ga mee lichtvoetig stappen maken. Met Dorien van ToDo naar TaDa loop je een heerlijk rondje door het Twentse landschap. Dit doe je in wisselende tweetallen. Je krijgt volop de ruimte om de indrukken van de dag tot dan toe te verwerken en te bespreken.

Door: Dorien te Pas
Max aantal deelnemers: 15
Meer informatie: www.dorientepas.nl

Het kampvuur

Deel jouw (ondernemers) verhaal, luister en laat je inspireren door de verhalen van anderen. Een rustig moment bij het vuur in een dag vol indrukken. Welkom bij het vuur!

Installeer jezelf lekker bij het kampvuur en geniet van de buitenlucht en het knapperende vuurtje. Misschien heb je zin om in de vlammen staren, te luisteren of om te connecten met je ‘tijdelijke collega’s’. Wat je ook kiest, het mag allemaal!

Door: Saskia op de Weegh
Max aantal deelnemers:
15

Meer informatie: www.saskiaopdeweegh.nl

Bekijk ook

Save the date!

Kado van de Baas

6 maart 2020

Pin It on Pinterest

Share This

Delen maar!

Deel Kado van de Baas met je vriendinnen, dan wordt het nóg gezelliger!