Afgelopen week deed ik iets dat ik nog niet eerder deed. Ik zei de training die ik ‘s avonds zou geven af. Een moeilijk besluit. Want ik ga door, altijd.

Doorzettingsvermogen is een eigenschap die handig is als ik echt werk gedaan moet krijgen. Het is ook een eigenschap die me in de weg zit op momenten dat het beter is om naar mezelf te luisteren. Dat laatste was er aan de hand afgelopen woensdag.

Woensdagmiddag zat ik er doorheen. Ik was moe en emotioneel. De dingen die normaal vanzelf gingen, bleken moeilijk. Het leek alsof ik afspraken die ik had met klanten verknoeide. Sinds het begin van dit jaar heb ik hard gewerkt aan twee toffe projecten, terwijl al het andere werk van trainen en coachen ook doorging. Ik werkte zo hard dat het steeds moeilijker werd om naar mezelf te luisteren en te horen dat ik echt slaap nodig had. Of eigenlijk, ik hoorde de roep om rust wel, alleen was ik niet in staat om voor de doordenderende trein af te springen.

Het duurde even voordat ik durfde te zeggen: “Ik wil even helemaal niks.” 

Tot mijn lieve collega trainer vroeg: “Wat wil je het liefst nu?” Het duurde even voordat ik durfde te zeggen: “Ik wil even helemaal niks.” Want de consequentie daarvan was dat ik niet bij de training zou zijn die avond. Met alle oordelen en overtuigingen die daar bij horen. Ik kan het team niet zomaar laten zitten. Ik kan het geld goed gebruiken.

Ik gaf mezelf een avond kado. Een avond heel vroeg naar bed. Rusten. Slapen. De volgende ochtend was de wereld weer een stuk mooier. Was ik dankbaar dat ik deze kans had gekregen. Het was een kadootje dat ik mezelf had gegeven en dat de andere trainers voor mij mogelijk hadden gemaakt.

Juist het zorgen voor jezelf zo belangrijk als je aan jouw bedrijf wilt bouwen. Jij bent je bedrijf. Of zorgen voor jezelf nu betekent dat je rust neemt of de training volgt om de volgende stap te zetten. Een ding is zeker: niemand doet het voor je! It’s up to you! Vertrouw op je intuitie, luister er naar en geef jezelf kado wat jij nodig hebt voor de volgende stap in jouw bedrijf.

Wat geef jij jezelf kado wanneer je het even niet meer ziet zitten? Wanneer ben jij lief voor jezelf?

Liefs! Judith

Ps. Is Kado van de Baas het gepaste kado voor jou? We zien je graag 6 maart!

Pin It on Pinterest

Share This

Delen maar!

Deel Kado van de Baas met je vriendinnen, dan wordt het nóg gezelliger!